IZGRADNJA UREĐAJA ZA PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

U tijeku je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji se radi u Petrovu polju, nadomak Drniša, i bit će okončana tijekom ove godine.
Riječ je o projektu “Unapređenje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Drniš”, koji je odobrila Europska komisija.Planirani rok završetka svih radova je kraj 2013. godina, a nabavlja se i potrebna oprema za pročišćivač. Uređaj je predviđen za 5000 stanovnika, s trećim stupnjem pročišćavanja, kao i za pročišćavanje otpadnih voda te obradu septičkog mulja s područja koja nisu spojena na kanalizacijski sustav.Uređaj uključuje objekte za mehaničko i biološko pročišćavanje otpadnih voda, objekte za obradu mulja i upravnu zgradu s laboratorijem - kaže Jakelić.
Nakon završetka radova na pročišćivaču, pristupit će se realizaciji izgradnje cjelokupne kanalizacijske mreže u dijelovima grada koji nisu obuhvaćeni projektom “Unapređenja vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Drniš”, te okolnim naseljima.

►  Novosti  - Saturday, July 4, 2009
  |   Print   |   Home


  Home page - Default